Monday, October 7, 2013

Frumoasă şi fiabilă (1)

Articolul de faţa o să se învârtă în jurul unei sintagme ce poate include o categorie mare de obiecte cât şi oameni. Sintagma sună cam aşa: "Frumoasă cu un scop precis". Ei bine, fraza se poate referii atât la oameni cât şi la obiecte. Dacă la oameni s-a pus problema dintodeauna, de câţiva ani a început să se pună accent de frumuseţe şi la obiecte, în special maşini.
Dilema multora care doresc să achiziţioneze o maşină este ce alegem frumuseţea sau fiabilitatea. Alegem o maşină frumoasă dar deloc fiabilă nevoilor urbane, sau alegem o maşină cu un consum foarte redus însă aspectul te face să o laşi in garaj dimineaţa când o vezi. Ne dorim o maşină eco, dar designul este absolut dezastruos, de parcă săraca maşină a fost supusă unor experimente eşuate. Ştiţi desenele făcute de copii şi apoi adusele la viaţă, cam aşa cu unele maşini.
Aşa cum la oameni primul lucru ce ne sare în ochi este înfăţişarea aşa şi la o maşină, prima dată ne vrăjeşte designul. În epoca vitezei şi a tehnologiei, un design cât mai aerodinamic, cu atât mai bine, un design fluid, ce face faţă cu brio testului de viteză. Apoi după prima impresie ne face placere să rumegăm informaţiile tehnice ale unei maşini, ni se potriveşte ca şi consum, sisteme integrate şi aşa mai departe. Este echitabil ca maşina să fie o combinaţie de frumuseţe şi fiabilitate fatală.
În ajutorul acestei combinaţii a venit Toyota, care a lansat de curând noua Corolla, combinaţia fatala între o maşina frumoasă şi una care îşi mulţumeşte şoferul din punct de vedere tehnic.
Fiind o maşină foarte vândută ne îmtrebăm ce o face atât de populară, aspectul sau fiabilitatea. Cred că raspunsul este unul cât se poate de simplu atât de complex. Amândoua contează, într-o lume unde se pune mult accent pe inovaţie, tehnologie, dorinţa de a proteja mediul, aspectele tehnice ale unei maşini sunt esenţiale, asta pe lângă faptul că ne seduce de la prima cheie (apropo de cheie, Corolla are sistemul de pornire fără cheie). Încet, încet, noi oamenii începem să vedem dincolo de aparenţe şi să ne gândim pe termen lung la ceea ce poate să ne ofere o maşină. Este ca şi cu o personă, deşi este frumoasă, când începe să vorbească cunoştinţele sunt inexistente. La fel este cu o maşină, oricât de frumoasă ar fi dacă poluează atmosfera, dacă are un consum ridicat, nu are minimul de aplicaţii specific noilor maşini, este doar o alta piesă de muzeu.
Să revenim la Corolla a noastră, o maşină ce are un pachet impresionant de tehnologii şi aplicaţii, iar pe deasupra este si frumoasă, cu un aspect aerodinamic ce îţi taie răsuflarea si faţa maşinii, pot spune că mă duce cu gândul la o domnişoară foarte stilată. Voi aminti doar câteva din tehnologiile pentru care Corolla pluseaza la capitolul fiabilitate, iar la capitolul frumuseţe o să vă seduc cu imagini ale domnişoarei Corolla. Din dotarile maşinii acestea mi-au atras atenţia în mod deosebit: Lumini de zi (DRL) cu LED, cameră video manşalier, simple IPA (pentru neîndemânatica de mine), pornire fără cheie cum am mai menţionat, variantă diesel sau benzină, siguranţă sporită. Acum nu am stat să înşir toate dotările dar acestea mi-au atras atenţia. Noua Corolla are un motto pe care îl merită din plin, frumosă cu un scop precis. Cred că pozele vor vorbii despre frumuseţea ei. Acum părerea voastră care e, alegem o maşină frumoasă şi fiabilă sau o maşină doar frumoasă sau doar fiabilă?
Sursa poze

Articol scris pentru SuperBlog 2013.




No comments:

Post a Comment

Un gand,o idee...