Monday, October 28, 2013

O cenuşăreasă modernă. (12)

A fost o dată ca niciodată că de n-ar fi nu s-ar mai povestii, o prea frumoasă fată, cu un păr lung și roșcat ce trăia împreună cu tatăl său într-un bloc ponosit din mahalaua orașului Luxury. Și tatăl fetei era tare mandru de ea fiindcă era prima la învățătură iar mama ei, Dumnezeu să o ierte, i-a dat tot ce a fost mai bun și mai frumos. Însa singurătatea își spunea cuvântul și bărbatul în curând a început să umble cu o femeie un pic mai înstărită decat ei. Așa că după un an cei doi s-au căsătorit iar familia s-a mărit cu încă 3 copii, două fete și un băiat. Băiatul fiind apropiat de vârsta fetei a început să o îndrăgească și să încerce să se împrietenească cu ea, în schimb cele două fete invidioase fiind pe frumusețea ei, mereu îi murdăreau sau rupeau hainele ce trebuia să le îmbrace a doua zi. Dar fata nu se supara, credea că hainele sunt vechi și era normal să nu se mai ducă murdăria și să înceapă să se rupă.
După 3 luni de la căsătorie cei șase membrii ai familiei s-au mutat într-un cartier mai curat, însă mizeria în care au trait până atunci și-a arătat colții fioroși și a mușcat lacom din sănătatea bărbatului. Nu după puțin timp, tatăl fetei s-a stins iar ea a rămas singură pe lume. Dacă până atunci ea nu era obișnuită cu luxul, acum nici pe departe nu va avea parte de el, deși s-au mutat într-un cartier cu un renume în rândul oamenilor bogații. Mama vitregă, nu o avea la suflet pe Cenușăreasa, nume pus de cele două fete urâcioase, așa că mama i-a mutat camera în pivnița casei, iar singurele lucruri pe care i le-a lăsat au fost hainele vechi și rupte și o poză cu tatăl și mama ei, acum plecați în călătoria eternă. Băiatul, fratele vitreg al fetei mereu când îi dădeau surorile lui de muncă Cenușăresei, acesta o ajuta fără ca ele să știe.
Într-o bună dimineață, auzi Cenușăreasa, bătând la ușă cu putere, văzând că nimeni nu deschide, se duse să vadă cine îndrăznește să le trezească pe scorpii atât de dimineață. Era un băiat poate chiar mai mic decât ea care împărțea invitații la balul Bijutierilor. Un bal unde sunt invitate toate fetele din orașul Luxury pentru al cunoaște pe fiul magnatului Crystal. Băiatul o tot întreba câte invitații să lase, iar ea deja le auzea pe scorpii cum se trezesc. Răspunse rapid că poate să lase trei invitații apoi să plece rapid că stăpanei nu îi plac oamenii ce o deranjează dis de dimineață.
Numai bine ce a plecat că mama vitregă, Agatha coboară nervoasă să vadă ce s-a întâmplat. 
- Cenușăreaso cine mi-a deranjat somnul de frumusețe?
-Mamă, a fost un trimis al domnului Crystal, dorea să afle câte invitații să lase pentru balul Bijutierilor.
-Iar tu nemernico ai spus că trei, așa este?
-Nu mamă Agatha, doar două, pentru Iris și pentru Margaret.
-Ești absolut sigură?
-Da, uite aici invitațiile, este un bal pentru găsirea unei soții, fiului, Crystal junior.
-Bine, așa să fie.
Fugind în camera sa, Cenușăreasa, s-a trântit pe pernă și a început să plângă, că ea deși are invitație nu v-a putea merge la bal. Intrând în camera fetei, Cloud, văzând-o plângând, încercă să o consoleze, spunându-i că el îi va cumpăra rochie și un colier frumos de pe Luxurygifts.ro.
-Cloud cum voi putea să mă strecor fără să observe că am plecat?
-Păi tu fă-te frumoasă, că de dus și de adus o să mă ocup eu, tu doar vrăjeste-l pe Crystal cu frumusețea ta răpitoare iar de acoperit o să te acopăr eu. Tu atât trebuie să ții minte, trebuie să fi la 12 acasă, atunci se
întoarce și mama din oraș și fetele de la bal. Nu îți face griji, rochia și bijuteriile cu cristale te vor masca bine astfel încât Iris și Margaret să nu te recunoască. Și încă ceva te rog, fă-l să se îndrăgostească de tine, meriți o viață mult mai bună decât ai aici cu mama și răutacioasele de surori ale mele.
-Bine, am înțeles, ora 12, acasă, vrăjesc Crystal junior, viață bună.
După discuția cu Cloud, fata începu să se pregătească pentru balul de diseară unde va trebui sa sclipească.
Noaptea a început iar Cenușăreasa este atât de fermecătoare că până și florile se pleacau la frumusețea ei. O frumusețe ce poate să îl farmece chiar și pe fiul regelui bijuteriilor, Harry.
Cenușăreasa, într-o rochie neagră precum negura nopții, completată de bijuteriile cumpărate de fratele ei, pășește timidă în lumea bijutierilor, a luxului și a bogăției. 
Toată lumea pare bogată și faimoasă iar membrii familiei Crystal par atât de distinși și de magnetici. Atrag oamenii precum absoarbe lumina un diamant.
O familie nu foarte numeroasă dar cu 5 membri de o candoare și o ospitalitate excepțională.
Pearl Crystal
Doamna familiei, o femeie trecută de prima tinerețe dar care strălucește ca o zi de vară, într-o rochie lungă și vaporoasă. Are o frumusețe aparte pentru vârsta ei, o mamă autoritară, ce își iubește copii, dorește ca să le fie bine întâi celor din jur apoi ei. Deși soție de bijutier, modestia îi este o caracteristică primordială.

Onyx Crystal
 Tatăl lui Pearl, un bărbat în putere pentru cei 90 de ani, inspiră o încredere covârșitoare, un bărbat a cărui cuvânt este literă de lege. Își iubește nepotul foarte mult și abia așteaptă să îi găsească o soție ce să îl aducă cu picioarele pe pământ. Să nu mai visese și să administreze averea familiei. Este precum un vin, cu atât mai bătrân cu atât mai bun, în cazul lui cu cât mai bătrân cu atât mai înțelept.

Violet Crystal
Mezina familiei, o fetiță un pic cam răsfățată, dar care îți intră repede pe sub piele. Vrea mereu să fie în centrul atenției, iar pentru ea cristalele sunt jucăriile ei preferate, nici de cum păpușile. Fiind mezina, ea este centrul universului familiei așa că toate mofturile îi sunt împlinite. Însă este o fetiță prietenoasă și plină de umor.
Claymore Crystal
Este tipicul omului bogat, capul familiei, omul ce învârte banii mai ceva decât se învârte pământul. Muncește pentru ca să le fie bine copiilor și mărește averea lăsată de socrul său. Își iubește familia, dar mai mult, uneori, își iubește pasiunea pentru săbii. O pasiune moștenită de la tatăl său. Un bărbat bine făcut, cu o frumusețe tomnatică, moștenită și de copii săi.
Harry Crystal
Băiatul după care suspină orice fată, fie ea oricât de orgolioasă, ochii verzi ca peridotul le face pe fete să cadă într-o stare latentă de visare asistată, o visare abisală ce le duce a fi aproape amorțite, deși în lumea lui fiind inexistente. Contrastul dintre părul brunet și ochii verzi, ar face pe oricine să îi cadă la picioare. Însă soarta va face ca el să cadă la picioarele frumoasei noastre roșcate cu ochii ca mura.
În sala de dans, sună un vals trist, iar Harry se învârtea prin încăpere, poate îi va cădea vreo nimfă cu tronc în seara asta, numai să îi facă pe plac bunicului. Apoi a văzut-o, într-o rochie neagră înțesată cu bijuterii cu cristale, ce îi cădeau ca turnate în contrastul părului ca de foc. O invită la dans pe necunoscuta, așa că asta a fost primul contact al lui cu Cenușăreasa. Nu mai existau oameni, muzică, timp, erau doar ei doi, într-o lume a dragostei și a luxului de sentimente. Timpul nu a fost hain și i-a lăsat să se bucure unul de altul însă totul are o limită iar Cenușăreasa văzând cât este ceasul a rupse la fugă.
-Stai, nu fugi, nici măcar nu știu cum te cheamă.
-Nu ai să știi, nu trebuie să știi, nu sunt demnă de tine, țipa în fuga fata.
-Dar...
Văzând că fata nu se oprește din fuga, înceta să o mai urmărească. Pe jos însă a dat peste colierul care în timp ce a luat-o la fugă i s-a deschis. Așa că fugind la bunicul său, bucuros că în sfârșit aceasta este fata cu care dorește să se însoare.
Astfel că balul se încheiase cam brusc iar cele două surori ale Cenușăresei erau foarte supărate pentru că Harry nu le băgase în seamă, toată noaptea a dansat cu o fată necunoscută, dar care le amintea de cineva.
A doua zi, deja începuse căutarile, iar servitorii familiei Crystal începu să bată din ușă în ușă căutând proprietara colierului.
Ajunși în fața casei Cenușăresei, Cloud deschise ușa și asculta povestea lui Harry că el caută o fată roșcată cu părul lung, ce a fost la bal în seara aceea și a purtat bijuterii cu cristale. Venind Agatha, Cloud ezită să îi spună că sora lui vitregă este fata de care Harry s-a îndrăgostit. Agatha încercă să îi explice că ea are numai două fete și că este foarte posibil ca una din ele să fie propietara, Cenușăreasa ieși din bucătărie să vadă ce e cu atâta zarvă. Cloud, răsufla ușurat iar Harry văzând-o, nu a mai avut nici un dubiu, ea era aleasa. Așa că în ciuda eforturilor Agathei, Cenușăreasa, pe numele ei adevărat, Lucile, a devenit soția lui Harry și moștenitoarea averii familiei Crystal. O familie caldă, primitoare în care în sfârşit se simţea iubită şi apreciată la adevarata ei valoare.
Iar despre cei doi pot să vă spun că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Și multă vreme au trăit și frumos au îmbătrânit.
Articol scris pentru SuperBlog 2013

No comments:

Post a Comment

Un gand,o idee...